האף האנושי

האף האנושי – עובדות מפתיעות

רוצים לשפר את מראה הפנים ושוקלים לבצע לעבור פיסול אף? לפני שאתם עוברים את הטיפול – בואו לגלות כמה עובדות מפתיעות על האף שלנו ותפקודו החשוב בחיינו

פיסול אף ללא ניתוח

 

ניחוחות בלי סוף

אם תמיד חשבתם שחוש הריח של בני האדם אינו מפותח במיוחד ובוודאי שאין מה להשוות אותו לזה של חיות – חשבו שוב. מחקר חדש מפאר את תפקיד האף בגוף האנושי וסותר את ההנחה שאנו עושים בו שימוש קטן יחסית. לדברי עורך המחקר ג'ון מק'גאן, חוקר למדעי המוח באוניברסיטת רטגרס בניו ג'רזי, אף אנושי יכול לזהות כטריליון ניחוחות שונים!

טעות היסטורית

המיתוס על חוש הריח האנושי הנחות מגיע עוד מהמאה ה-19, אז הדעה הרווחת הייתה שמכיוון שפקעת הריח (התחנה הראשונה של קליטת הריח במוח) במוח האנושי קטנה יחסית לכלל גודלו – יכולת האדם להריח אינה מפותחת. חוקר מהתקופה בשם פול ברוקה אף האמין שהעובדה שאנו מפעילים רצון חופשי קשורה לכך שאיננו יכולים להריח טוב, דבר שהיה חוסם אותנו מלבצע פעולות שונות בהן הריח היה מכביד עלינו ומכריח אותנו לעשות פעולות אחרות בהן הריח היה מאלץ אותנו.

חוש שונה

לאחר מחקר מקיף, מק'גאן שולל את המיתוס. הוא אף מספר על תרגיל במסגרתו סומן שביל מסוים על ידי ריחות וסטודנטים התבקשו ללכת בו תוך שימוש בחוש זה. הם הצליחו לעשות זאת בקלות. לדבריו, חוש הריח שלנו אינו בהכרח טוב או נחות מזה של חיות, הוא פשוט שונה. "אנשים יהיו רגישים מאוד לריח מסוים בעוד שחיות יהיו רגישות לריח אחר.

ריח ורגשות

מה שהופך את חוש הריח שלנו לייחודי הוא שהמידע הקשור אליו לא עובר דרך "מרכזייה" באיזור התלמוס שבמוח בדרך לאזורי חשיבה אחרים, הוא מסביר, המידע עובר מהאף למקומות כמו האמיגדלה וההיפוקמפוס, המעורבים ברגש ובזיכרון. "לכן זה שכיח שריח מסוים מעלה זיכרונות חזקים", אומר החוקר.

פיסול אף

פיסול אף ללא ניתוח – הליך בטוח

פיסול אף ללא ניתוח הוא הליך חדש יחסית שצובר פופולריות רבה, משום שהוא בטוח בהרבה בהשוואה לניתוח ואינו כרוך בכאבים עזים. ההליך מבוצע בעזרת חומצות היאלרוניות, המוזרקות לפנים, לצד טיפולים משלימים נוספים.

רוצים לדעת עוד על פיסול אף? מוזמנים ליצור איתנו קשר ונשמח לסייע לכם במידע נוסף.